fullsizeoutput_116f

Nå kommer mai måned like rundt hjørnet, hvor det vanker konfirmasjoner, 17 mai og andre festligheter:-) Da kan det være greit med noen alternativer som ikke sprenger kalori-budsjettet fullstendig!

Her er oppskriften på en deilig og veldig enkel «Kokosbolle» kake. Hele kaken inneholder ca. 900 kalorier totalt. Deler du den i 12 biter, så inneholder hver bit ca. 75 deilige, proteinrike kalorier, HELT uten sukker!

Ingredienser til kake i 18-22 cm form

4 eggehviter
1-2 dl sukrinmelis
6 plater gelatin
1/2-1 dl vann
vaniljepulver (valgfritt)

4-5 ss kokosmasse

Glasur:

100 g mørk sjokolade, mer enn 70%
2 eggeplommer
1-2 ss kokosmelk (den harde delen)

Slik gjør du: Legg gelatinplatene i kaldt vannbad. Skill fire egg, og bevar to av eggeplommene til glasuren.

Stivpisk eggehvitene, ha så i sukrinmelisen og vaniljepulver. Kok opp vann, og bland ut gelatinen i det kokende vannet.

Hell så i gelatinblandingen med en TYNN stråle opp i eggehviteblandingen, mens du rører rundt.

Dekk kakebunnen med kokos og hell så over blandingen i formen. Sett i kjøleskap i 1 time.

Smelt sjokoladen på svak varme sammen med eggeplommer og kokosmelk. Smør sjokoladen utover kaken når den er stivnet. Pynt eventuelt med kokos eller kakepynt på toppen, og sett til kjøling. Kaken kan godt lages dagen før du skal servere den.

Oppskriften er fra Margrethe Gausels sin kokebok:-)

Velbekomme!

Likte du dette innlegget…? Sjekk ut: Fettforbrenning, enkelt forklart

Klikk her hvis du vil følge meg på Instagram eller Facebook

Vennlig hilsen. Thea

Logo_footer
© 2016 Oslo PT Studio